De Stichting Saxifraga is een netwerk van Europese natuurfotografen met het doel om de bescherming van de Europese biodiversiteit te stimuleren en te faciliteren.

De website freenatureimages.eu is een initiatief van de Stichting Saxifraga. Daarbij wordt zij ondersteund door de Stichting Crossbill Guides, De Vlinderstichting en Foto Fitis.

Op het ogenblik werkt Saxifraga aan twee projecten. Het eerste project omvat het opzetten en onderhouden van een beeldbank met foto’s van Europese landschappen, planten en dieren. Om deze beelden te downloaden, kun je naar de Saxifraga Gallery gaan. Met de zoekmachine kun je beelden opzoeken, waarbij je de wetenschappelijke naam, de Nederlandse naam of de Engelse naam kunt gebruiken.

Het tweede project betreft het opzetten van een verzameling foto’s van het Nederlandse landschap (NL in Beeld). Dit wordt gerealiseerd door het nemen van foto’s op een systematische manier in een grid. Hiervoor worden de zogenaamde Amersfoort-coördinaten gebruikt, die op iedere officiële Nederlandse topografische kaart te vinden zijn. Het Amersfoort-grid is opgezet op een schaal van vierkante kilometers. Voor meer details, kun je de website van NL in Beeld bezoeken. De foto´s kunnen worden bekeken op de Saxifraga Gallery.

Voor het verkrijgen van meer informatie en het stellen van vragen kun je contact opnemen met Jan van der Straaten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Free Nature Images - Bepalingen en voorwaarden